«

»

Apr 25 2016

Întrebări și răspunsuri despre ură

M-a luat Andra (Alexandra Bădicioiu Matei, de la IQads) la întrebări despre ură. Pentru că pare să ne înconjoare de peste tot zilele astea. Ce a ieșit, citiți în continuare.

Fumatori, biciclisti, vegetarieni. Cum am ajuns sa uram tot

Am citit acum citiva ani un articol care spunea ca, in orice discutie, atunci cind ceea ce le este prezentat oamenilor intra in contradictie cu modul lor de a vedea lucrurile, partile de creier care gestioneaza logica si ratiunea iau pauza, iar partea care are treaba cu atacurile ostile se activeaza. Pe bune, la RMN-urile functionale partea aia se aprindea ca un pom de Craciun. Iar discutia se transforma in gilceava.

Eu cred ca exact asta se intimpla cu orice subiect: precepem ideea opusa ca fiind un atac direct, o insulta, si sarim sa ne aparam. Faptul ca am coborit de la politica mare si de la religie la, vorba ta, “fumat, biciclisti, vegani” poate avea doua explicatii. In primul rind, religia si politica sint, pina la urma, subiecte complicate si delicate.

Ai nevoie de un bagaj minim de cunostinte ca sa te iei la cearta cu cineva pe tema asta. Si foarte multa lume alege, in ultimul timp, sa calatoreasca doar cu bagaje usoare. In al doilea rind, politica si religia iti afecteaza viata in mare, dar nu la fel de imediat si concret precum interzisul fumatului in crisme.

Urmarea, aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450