«

»

Mar 21 2012

Eu nu distrug corona de polen a lumii

„Ha… ha… Hapciu!“, a spus Reinhard Nitze (dar în germană) după ce l-a gîdilat în nări și și-a adus el aminte să privească spre Soare pentru a-i reuși strănutul. Moment în care i-a reușit și poza de mai sus, o superbă coronă curcubelată și puțin ovală.

Cu aceeași cauză ca și strănutul, și anume polenul excesiv și iritant de prezent în atmosferă în zilele astea de primăvară (dovada: n-ați văzut că e plin de flori peste tot, fiecare înconjurată de un stup întreg de albine?).

Astfel de „corone solare“ fascinante se formează prin împrăștierea luminii pe suprafața grăunțelor de polen. Similar cu halourile pe care le vedeți, uneori, noaptea, în jurul Lunii, datorate împrăștierii luminii de către picăturile de apă din atmosferă. Dar nu vă grăbiți să căutați corone de polen în Soare de cîte ori vă vine să strănutați. La cît de poluată e România, aveți noroc dacă găsiți, măcar, Soarele.

Însă puteți găsi lejer mai multe fotografii mișto cu fenomene atmosferice ciudate aici.

 

2 comments

  1. camouflage

    Şi, totuşi, de ce strănuţi când te uiţi la Soare?

    1. Tata Uraniu

      Ahaa! Bună întrebare, al cărui răspuns îl pregătesc pentru peste cîteva zile, m-ai prins… 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450