«

»

Jan 27 2012

Cum să identificăm diverse Obiecte Zburătoare Neidentificate

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, teoriști ai conspirației și ozenologi din lumea întreagă, dar mai ales din România, iată că, dacă guvernanții americani nu se gîndesc la noi, spre a ne scoate vizele, cel puțin pe partea de curiozitate științifică cineva, totuși, o face. Este vorba de băieții (și fetele) de la www.SpaceWeather.com, care, bine ancorați în meandrele concretului, sînt totuși cu capul în nori, ba chiar dincolo de ei. Dacă pînă acum cîțiva ani pe site-ul de care vorbim puteau fi găsite trecerile diverșilor sateliți doar pe deasupra Statelor Unite și Canadei, acum serviciul (evident, moca) este oferit și cetățenilor pe care America îi polițienește global.

Uite, de exemplu, folosind motorul de căutare de la http://spaceweather.com/flybys, am putut afla că Stația Spațială Internațională va fi foarte vizibilă deasupra Bucureștiului, în toate diminețile următoare, uneori chiar de două ori. Trecerile sateliților sînt însoțite, pe site, de ora „răsăritului“, direcția în care trebuie să priviți pentru a-i vedea, elevația maximă și strălucirea respectivului astru artificial.

Cînd am zis „foarte vizibilă“, exact asta voiam să spunem: mai strălucitoare decît cele mai strălucitoare stele. De ce vă interesează? Păi, pentru romantici e o șansă în plus de a o face pe interesanții pe lîngă obiectul afecțiunii lor – sigur, s-ar putea să piardă ceva puncte dat fiind că ISS e vizibilă pe la 5-6-7 dimineața. Dar dacă supraviețuiesc iubitei trezite mult înainte de termen, repară totul cu un binoclu puternic, prin care „steaua căzătoare“ poate fi văzută în toată splendoarea ei. Pentru vînătorii de OZN-uri e o șansă în plus să nu mai apară pe la OTV cu șerpilieni și cretinieni, iar pentru Gigi Becali e util să știe la ce oră vede următorul semn divin care-i va spune cînd cîștigă Steaua campionatul. Că doar de-aia ne-am uitat tocmai la cerul înstelat al Piperei!

3 comments

 1. iemce2

  Un an 2012 fericit si incununat cu descoperirea pietrelor mayase lipsa!
  Dom’le, avand in vedere si tinand cont ca in ultima vreme se constata o vizionare igzagerat de entuziasta a productiei numite “Thrive”, te-as ruga sa ai in vedere o explicatie intru folosul natiei romane:
  1. cine e saientistu’ Nassim Haramein si ce vrea el de la noi.
  2. cum e cu alienii prietenosi si terienii conspiratori si rautaciosi.
  3. cum e cu piramida, torul si efectele lor specifice.
  Adica pe scurt, un indrumar pentru a nu cadea in eroarea de a crede ca vizionand niste chestii pe youtube, a lu fizicianu’ ( :roll: ) da mai sus, devenim mai destepti decat alde Hawking&Co.

  1. Tata Uraniu

   N-am habar încă ce-i cu Nassim Haramein ăsta, da’ promit să mă documentez și revin.

 2. stressat

  Nassim Haramein??? Erich von Daniken, ediția a II-a. Da’ mai slabă ca prima! Mult mai…
  Dar aștept părerea specialistului Tata Uraniu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: