«

»

Jan 30 2012

Cum era să dea autobuzul peste mine (VIDEO)

De fapt, era să dea peste toți. De fapt, nu ar fi dat peste nimeni, că ar fi ars complet în atmosferă. “Da’ cum naiba ar fi ajuns autobuzul în atmosferă?”, mă veți întreba. Păi, ar fi putut foarte simplu, pentru că autobuzl ăsta are numărul de înmatriculare 2012 BX34 și e un asteroid. Care a fost descoperit cu doar cîteva zile înainte de a trece foarte aproape de Terra. Mai precis, de cinci ori mai aproape decît luna, adică pe la vreo 80.000 de kilometri, ceea ce, la nivel cosmic, înseamnă că ne-a trecut un glonțișor pe lîngă ureche. Ia uitați-vă, ca să vă convingeți, la simularea pe care am găsiut-o pe space.com:

Ei, dacă n-ar fi fost un autobuz, ci un munțișor, zic ăștia de la Mashable, scenariul ar fi fost nițel diferit: gravitația l-ar fi pus pe asteroid pe collision course, iar finalul ar fi fost ăla din Deep Impact. Iar treaba e și mai împuțită: asteroidul nostru, cu afecțiune numit 2012 BX34, e doar al optsuteșaptezecișitreilea (873!) descoperit de către NASA doar în ultimele două săptămîni!

Dar stați liniștiți, pnă ne va aduce sfîrșitul, spațiul trimite către noi și lucruri frumoase, cum au fost megaaurorele de săptămîna trecută, provocate de o amplă erupție solară, că tot se apropie maximul de activitate, ăla care revine o dată la 11 ani. Deja cum se întîmplă fenomenul ăsta, v-am povestit aici, dar ia uite ce fromos a fost la auroră:


2 comments

  1. druta gavril

    🙄

  2. Simona Tache

    Mai uita-te si tu pe unde traversezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450