«

»

Mar 09 2016

Vreți pe Marte? Atenție la pericolele de pe drum!

Vreți să zburați către Marte? Adică să plecați într-o misiune care ar putea dura în jur de trei ani, fără pachete de acasă și puțin mai rău ca Matt Damon, fără posibilitatea unei salvări? Atunci ar fi bine să știți ce vă așteaptă.

Cei de la canalul YouTube It’s OK To Be Smart au inventariat pericolele din spațiu și vi le arată într-un filmuleț simpatic pe care îl puteți vedea mai jos.

Apropo de pericolele astea, vă spuneam luni despre Scott Kelly și aventura lui de aproape un an în spațiu. Ne interesează ce s-a întîmplat cu corpul lui în spațiu pentru că, da, sigur vrem să mergem spre Marte și, mai tîrziu, dincolo de marginea sistemului solar. Iar spațiul e destul de brutal cu noi, convingeți-vă singuri.

Și uite așa am aflat că există un film despre anul în spațiu al lui Scott Kelly. L-a făcut PBS, cu filmări pe ISS, și acum trebuie să-l găsesc.

2 comments

  1. George

    Nu mai suna asa bine aventura asta, asa-i? Poate pun totuși motorul ala care face posibila călătoria în 30 de zile și cresc șansele de amartizare.

    1. Tata Uraniu

      Știi care-i faza? chiar și așa s-ar băga mulți. Me included. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450