«

»

Feb 15 2016

Curiozități științifice despre dragoste

Știați că?

…dragostea la prima vedere ar putea avea de-a face cu genetica. Multe animale, inclusiv musculițele bețive, au capacitatea de a alege cu cine se reproduc în funcție de compatibități genetice. Iar unii cercetătorii cred că e valabil și la oameni, dar asta încă se studiază.

… de altfel, avem o tendință de a ne căsători cu oameni care au ADN similar cu al nostru. Cercetătorii de la University of Colorado au descoperit, studiind 825 de cupluri căsătorite, că ADN-urile lui și ei sînt mai asemănătoare decît ADN-urile a doi străini.

…studiile arată că atît bărbații cît și femeile tind să coboare tonul vocii cînd vorbesc cu persoane de sex opus atrăgătoare.

…bărbații care-și sărută soțiile dimineața au, statistic, mai puține accidente auto și trăiesc mai mult.

…iar femeile preferă bărbații cu sisteme imunitare puternice (treabă corelată cu niveluri crescute de testosteron); Bărbații cu sisteme imunitare mai puțin solide sînt notați ca “mai puțin atrăgători” de către femei.

Și lista continuă! Un film pe canalul Mental Floss adună 26 de curiozități legate de știința dragostei. Da, și asta studiază cercetătorii britanici. Luați de vizionați, că abia am intrat în tripleta periculoasă Valentine’s Day – Mărțișor – 8 Martie.

1 comment

  1. Gheorghe Intensiv

    “Dragostea-i ca o supă
    Cu pătrunjel și mărar…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450