«

»

Aug 18 2015

To boldly do what no one has done before

“Space. The final frontier.”

Așa e. Dar, pînă la urmă, chiar dacă ultima, nu e decît o frontieră. Și, dacă istoria ne-a învățat ceva, e că nici o frontieră nu stă în calea impetuosului spirit uman. Un grup de oameni curajoși, care mai presus de orice pun bunăstarea întregii omeniri, a hotărît să depășească măcar una dintre limitele impuse de traiul nostru aici, jos, sub atmosferă. Mai ales că acum știm: viitorul nostru este în stele. Și fără motoare hiperluminice, motoare Alcubierre sau warp, avem nevoie de cel puțin cîteva generații ca să ajungem la ele. Iar generațiile astea nu se fac singure, cineva trebuie să le producă. Știți cu toții (cel puțin în teorie) care-i cea mai simplă cale: sexul.

Astronaughty

Astronaughty, haha

Oamenii bravi de la PornHub au hotărît ca, “pînă la sfîrșitul acestui deceniu, să pună un om peste altul pe Lună”. Mă rog, de fapt n-au zis nimic de Lună și n-au folosit chiar cuvintele astea, doar am vrut eu să-l parafrazez pe Kennedy. Dar celebrul site de videosharing (nu, nu distribuie “Vrăjitorul din Oz”– deși cine știe?) chiar a lansat un proiect pe platforma de crowdfunding Indiegogo care să finanțeze prima sexpediție în afara atmosferei. Sexpediție, adică expediție + sex, v-ați prins voi.

 

wankbandDar pînă la proiectul ăsta, care implică cel puțin doi oameni, cei de la PornHub au început cu unul singur. Adică au inventat brățara Wankband. Atenți la consumul energetic al fanilor în timpul celor 18 miliarde de accesări anuale ale siteului, băieții (și fetele) de la PornHub au conceput o banderolă care generează energie (și poate încărca telefonul, de exemplu) folosind mișcările naturale ale mîinii în timpul… să-i spunem “antrenamentului pentru sex”. Așa putem da toți o mînă de ajutor (haha, pun intended) salvării planetei prin generarea de energie curată (ahh, nu mă pot abține!).

Așa, înapoi la sexpediția spațială: scopul proiectului Indiegogo este să colecteze de la utilizatori 3,4 milioane de dolari pentru a trimite două vedete de profil în spațiu.

Conform celor de la PornHub, grosul banilor vor fi folosiți pentru “antrenarea și dotarea echipajului, consultarea unei echipe dedicate de specialiști, achiziționarea de echipament de filmare specializat și finanțarea completă a misiunii care ne va duce acolo, sus”. Și cînd zic “dotare”, la costume mă refer (asta e, prea multe ocazii în textul ăsta).

Odată ajunse acolo, vedetele noastre (da, sînt nițel ale tuturor :D) se vor angaja în efortul de reproducere atît de necesar misiunilor viitoare. În bunul obicei al științei, efortul va fi documentat, iar înregistrarea pusă, desigur, la dispoziția tuturor celor interesați în aprofundarea acestui studiu deschizător de drumuri. Sau măcar preocupați de buna funcționare a brățării Wankband.

Text apărut în Cațavencii din 17 iunie 2015.

P.S. Între timp, campania Indiegogo s-a încheiat pe 9 august. S-au strîns mai puțin de 10% din banii pe care încerca să-i colecteze PornHub. Hm. Nici măcar nu poți să spui despre campania asta că s-a dus în **** cu satelitul. S-au canibalizat. Dacă erau pe fază, făceau mai întîi sexpediția, apoi vindeau brățările.

1 comment

  1. Ema Georgescu

    foarte interesanta chestia

    ideea e buna, dar implementarea a fost defectuoasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450