«

»

Nov 02 2011

Domnii preferă aurul

Poate vă mai amintiți de micuțul din Strehaia care a fost băgat în cristelniță cu o cravată dă maxim șasă sute de grame dîn aur la gît, pe la începutul toamnei.

Ei bine, cercetătorii de la EMPA – Laboratoarele Federale Elvețiene pentru Știința și Tehnologia Materialelor – vin în întîmpinarea dorințelor acestei clase tot mai mari de clienți avuți și care vor să-și etaleze luxul fără a risca diverse accidente.

Oamenii de știință elvețieni au creat un produs absolut inovator: cravata din aur de 24 de karate și doar opt grame! Și fac nu doar cravate: băieții de-acolo pot produce și papioane, batiste decorative de buzunar, eșarfe și chiar poșete.

Totul a plecat de la altă tîmpenie: dorința de a realiza un fir foarte-foarte subțire acoperit cu argint, cu efect antibacterian, pentru a fabrica… șosete. Bine, nu numai șosete, firul de argint e bun în toată industria modei, fiind cool și antistatic. E drept, ar fi problema că o astfel de țoală conduce electricitatea like there’s no tomorrow, da’ nimic nu e imposibil cu o împămîntare bună.

Iar cînd au văzut oamenii că pot face fire de mătase acoperite cu argint, pînă la aur n-a mai fost decît un pas. Pe care au început să-l facă în ianuarie și deja au produs primul kilometru de fir de mătase acoperit cu aur. Totul se face într-o mașinărie cam cît un frigider, unde ioni de argon bombardează o bucățică de aur, iar atomii de aur sînt astfel “exfoliați” și se depun pe un fir de mătase care trece foarte lent pe-acolo. Materialul creat prin tehnica asta este durabil, flexibil și – evident – strălucitor de la soare te poți uita, da’ la mătasea aurită, ba.

Și pentru că nimic nu spune “am bani și nu știu ce să fac cu ei” mai bine decît o frumoasă cravată din aur la modicul preț de 7.500 de franci elvețieni, cîteva astfel de cravate megaultrahiperexclusiviste vor fi puse în vînzare taman la timp: în luna cadourilor. La fix pentru micii protagoniști aduși cu submarinul la botezurile “de fițe” de după sărbători.

Sursa: ScienceDaily

5 comments

Skip to comment form

 1. Doru

  Dăcât cinci bucăţi :mrgreen: la mine, să poartă şâ gâtu’ meu.

 2. Bogdanescu

  Batiste… e fain să-ți sufli mu…cii într-o batistă aurită…! :mrgreen:

 3. Doru

  Fiţă dă fiţă, nu alta!

 4. cruela de vila

  extinzand conceptul ” baiatul si fata mea e o valoare”, prezervative cu fir da haur este, manca-tzi-ash? 😳

 5. Andreih

  @Doru: da’ce, tu esti tati boss versace, mare barosan de barosan si seful la banii porno ca sa ai fata de asa ceva ? 😀 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450