«

»

Mar 04 2016

De ce doare înfiorător cînd călcăm pe LEGO?

Hai, că vi s-a întîmplat tuturor celor care aveți copii mici: vă sculați la miezul nopții – fie ca să beți apă, fie ca s-o dați afară – nu vedeți nimic (că doar știți drumul și nu vreți să vă treziți, deci nu aprindeți lumina) și simțiți o durere ca la începutul Pămîntului săgetîndu-vă din talpa piciorului pînă-n creier. Ați călcat pe un LEGO(TM) de-al lu’ ăla micu’. Foarte probabil pe un colț.

De ce doare CHIAR ÎN HALUL ĂSTA cînd călcați pe un LEGO(TM), spre deosebire de momentele în care vă trîntiți în canapea și vă intră în fund, cînd durerea este doar la limita tolerabilității? Răspunsul are două părți: 1) Piesele de LEGO(TM) sînt făcute să fie al naibii de solide, nu lasă nimic de la ele, și be) în talpă avem peste 200.000 de terminații nervoase (enorm de multe pentru așa o suprafață mică, probabill o chestie care ține de evoluție, e tare de folos să știi cînd calci pe ceva periculos).

Și se transmite un semnal ridicol de puternic prin acele terminații nervoase: o călcătură pe un LEGO(TM) reprezintă echivalentul a 3 milioane de Pascali, adică, în limba civililor, 30 de atmosfere!

Din fericire (am aflat și eu acum) cînd semnalul v-a ajuns la creier și urlați de durere, piciorul a fost deja ridicat de pe piesa criminală. Noroc că există un reflex de retragere, cînd semnalul nervos ajunge la coloană se trimite înapoi un semnal că ideea de a călca pe LEGO(TM) nu e bună. Știu, degeaba, tot v-ați trezit deja.

Vă las cu un video care să vă explice mai în detaliu. Eu am scăpat, n-am decît pisică, și încă nu se joacă cu LEGO(TM).

 

Why Does Stepping on a Lego Hurt So Bad?Why does stepping on a Lego hurt so badly?

Posted by Reactions on Tuesday, March 1, 2016

 

6 comments

Skip to comment form

 1. camouflage

  Acum trei zile, o piesă de LEGO din rinichiul stâng a plecat spre lumină. Aia durere, tată Uraniu! 8O

  1. Tata Uraniu

   Corect. Bine c-ai scăpat de ea!

 2. marin

  asa gandeam si eu despre copii: am scapat, nu am. pana ce a devenit prea tarziu ca sa mai pot avea copii in conditii bune. ar trebui sa avem copii cand suntem tineri, nu sa schimbam scutece la 40+

  1. Tata Uraniu

   Da’ de ce ar trebui să avem copii, musai? și be) oricum, eu vorbeam despre “am scăpat de lego”.

 3. andu YY

  @ NIc
  pai ai scapat de lego deocamdata
  foarte curînd va incepe si ea sa se joace cu lego
  pai nu! :wink:

  1. Tata Uraniu

   not if I don’t buy her any… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: