«

»

Feb 14 2011

După patruzeci de ani

Opt nominalizări pentru premiile BAFTA şi zece pentru Os car. Fraţii Coen au, deja, o tradiţie să ne atingă cu filme antologice. La filmul* ăsta, însă, o rup cu tradiţia într-un mod bizar: s-au apucat, şi chiar au făcut, un film de gen, şi anume un western ca la carte. Mai precis, ca la cartea True Grit (Charles Portis, 1968), un best-seller care a ajuns imediat la Hollywood, oferindu-i, în anul următor, un Oscar (singurul) lui John Wayne.

Povestea e simplă şi scrisă grozav: o fată pe nume Mattie Ross porneşte prin sălbăticia Vestului spre a-l găsi pe ucigaşul tatălui ei. Ba chiar convinge un bătrîn US Marshall, beţiv, gras şi chior, dar posedînd „curaj adevărat“, să o ajute (Jeff Bridges îl joacă pe „Rooster“ Cogburn). De cei doi se lipeşte şi un Texas Ranger, LaBoeuf (Matt Damon). Ucigaşul (Josh Brolin) a intrat, între timp, în banda tîlharului Lucky Ned Pepper (Barry Pepper), şi de-aici toată adrenalina filmului.

Urmarea, aici.

2 comments

1 ping

  1. mifty

    mişto photoshopul… 😀

  2. Marius Nicolae Toader

    Nunta de rubin sau nunta de coral ?!

  1. Omul care nu voia să fie rege | Science Friction

    […] Jeff Bridges are o problemă. Şi problema se numeşte Colin Firth. Pentru că Oscarul ar trebui, dacă mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450