«

»

Aug 01 2016

Zodia pizzei e mai tare decît orice altă zodie

Azi dimineață m-am trezit că mă uitam la matinalul Digi 24. Și printre inundații în America, măriri de salarii la bugetari și alte știri fără de care nu-mi puteam începe ziua, au venit adevăratele știri, fără de care CHIAR nu-mi puteam începe ziua: horoscopul.

Nu am nimic cu Digi, ba chiar din contra, faptul că teveul meu pornește pe Digi e o laudă; țineți tot așa! Sînt convins că horoscopul încă se întîmplă la toate posturile, doar că nu trec eu des pe-acolo. Și îmi aduc aminte cum, prin anii ’90, nu exista fițuică, radio și TV fără horoscop. Da’ am crezut că am depășit momentul ăla și mergem mai departe spre viitor. Aparent, nu. Serios, dacă tu îmi spui despre ultimele conflicte din Marea Chinei de Sud și apoi îmi explici cum berbecii “sînt sfătuiți să nu semneze contracte azi”, eu cum mai pot să te iau în serios? (Și, incidental, de către cine sînt ei sfătuiți?)

Pentru neinițiații în tainicele arte ale astrologiei: horoscopul și prezicerea stării sănătății, averii și dragostei pentru ziua în curs pleacă de la ideea că poziția unor anumite stele și planete la data nașterii ne afectează viața. Dar stați, că e și mai complicat: stelele alea care formează constela160801 proiectiețiile prin care trece Soarele cînd ne naștem nu au absolut nici o legătură între ele. Din punctul nostru mic de vedere, de pe Pămînt, poate că un grup de stele par că formează un săgetător (sau un ceainic) pe cer. În realitate, ceainicul ăla e proiecția pe boltă a unor stele care se află la sute de ani-lumină unele de altele și n-au nimic de a face una cu alta. În plus, Soarele n-are nici el vreo legătură cu respectivele stele. Iar faptul că planetele trec prin dreptul unor stele la fooooarte mare distanță, fără treabă una cu alta, e iar o chestie fără relevanță.

Dar să presupunem, prin absurd, că planetele și stelele ar putea influența destinul în funcție de cum erau pe cer cînd ne-am născut. Cînd predam astronomie îi puneam pe studenți să facă un calcul, să aflăm ce influență gravitațională ar putea avea cea mai apropiată planetă, Marte, cînd e cel mai aproape de noi, asupra unui bebeluș. Și-i puneam, apoi, să calculeze atracția gravitațională a unei pizze de 1 kg mîncate de doctorul care se ocupa de naștere (știu, un kil de pizza e mult, da’ nah, poate era flămînd omul). Pentru mulți dintre ei era surprinzător să afle că pizza îl atrăgea mai mult pe bebeluș decît Marte (firesc, pe cine nu atrage pizza?) și, deci, zodia pizzei are greutate mai mare în hotărîrea destinului amoros, financiar și de sănătate al copilului.

160801 pizzaSerios, acum: cînd ne uităm la bolta cerească, vedem stele. Unele sînt mai aproape, altele mai departe, dar nouă ne apar ca fiind proiectate toate la aceeași distanță. Iar unele dintre stelele astea par grupate în tot felul de chestii, în funcție de mitologia ăluia de le observă: scorpioni, tauri, urși, Andromeda, Castor și Polux… 160801 eclipticÎn drumul nostru anual în jurul Soarelui, el ne apare în fața unora dintre aceste constelații. Le spunem constelații ecliptice, sau zodiacale, și sînt cele 12 constelații care formează horoscopul. La fel și planetele trec prin fața acestor constelații. Drept care noi spunem că “Marte e în casa Leului”. Dar faptul că e în “casa Leului”, care Leu nu există, are fix ZERO efect asupra vieții noastre. Ca să nu mai vorbesc de faptul că în aceeași zi, la aceeași oră, se nasc pe Terra, probabil, cîteva sute de mii de copii. În mod cert viața lor nu va curge, nici în linii mari, la fel. Cît despre zodiacele prezentate la teveu, nu vi se pare ciudat că, mai mereu, banii, sănătatea și dragostea tuturor sînt la cel puțin două stele din trei? O ducem genial cu toții, am impresia. Stelele (și planetele, ăvcors) nu ne afectează niciodată negativ parametrii fundamentali. Probabil unde forța gravitațională e doar atractivă, nu știu. Dacă ar fi ca electromagnetismul, poate că altfel ar sta lucrurile.

Nu puteam încheia postul ăsta fără predicțiile zodiacale pentru 2016. Poza e din 2015, dar stați liniștiți, nu s-a schimbat nimic.

160801 horoscope 2016

 

4 comments

Skip to comment form

 1. Claudia

  Sanatate: Astrele zimbesc.
  Dragoste: Astrele zimbesc si mai tare.
  Bani: Astrele se c*ca pe ele de ris.

  1. Tata Uraniu

   hahahaaa, cam așa

 2. andu YY

  claudia
  Îinseamnă că astrele au mâncat prea multă pizza si veche

 3. kerehome

  Cum de cine sunt sfatuiti berbecii? De nevasta oaie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450