«

»

Jan 28 2011

Miracol! Justiţia vede! Deocamdată doar pe cei aleşi

Pe micul constituţionalist Boc îl ştim cu toţii, din păcate. Nu mulţi am auzit, însă, despre o altă somitate clujeano-juridică a PDL-ului – Daniel Buda. Daniel Buda şi-a început mersul prin viaţă ca zootehnist. Şi-a dat seama repede că adevărata lui chemare era dreptul, drept care a devenit chiar doctor în domeniu. Asta se întîmpla în primul său mandat de parlamentar, timp în care a ajuns şi notar, şi lector la Universitatea Babeş-Bolyai. Faptul că primul lui serviciu e la Cluj, iar casa Poporului la Bucureşti n-a fost o problemă nici pentru Boc, deci n-avea cum să fie nici pentru Buda. Peste toate astea, Buda mai e şi un mare luptător împotriva corupţiei. Lupta lui e ilustrată, printre altele, şi de lucrarea “Traficul de influenţă şi darea de mită – infracţiuni cu o frecvenţă ridicată în administraţia publică”, publicată în Revista Transilvană de Ştiinţe Administrative. Nimeni nu s-a mirat, aşadar, cînd un astfel de Wunderkind al Justiţiei a ajuns în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

Şi n-ar trebui să mire pe nimeni nici cea mai recentă (căci, vai, ultima nu-i putem spune!) realizare a premiantului nostru. Şi anume adăugarea pe şestache a două mici alineate în legea avocatului (51/1995, pentru curioşi). Au trecut cam neobservate, pentru că Monitorul Oficial a oficializat schimbarea taman în pauza de masă a românului dintre Crăciun şi Revelion, cînd numai de justiţie nu ne ardea.

Continuarea de-a dreptul revoltătoare, aici.

5 comments

Skip to comment form

 1. malitiosul

  Uf…!! mi-am revenit ,ce emotie…!am crezut ca faci “atingere”la imunitatea lu’dn.procuror-presedinte-automobilist-psd-ist ponta ,sau la abecedarul vangele [edita ..almanahe],sau la basca de un rosu-revolutionar a fostului general ss,r.mazare,sau vre-un apropo subtil ,soparlelor lui nastase[lasa..ouale!],sau c-ai dorit s-al tulburi din scrierile revolutionare[o alta editie masluita],chiar pe inculpatul iliescu..Desigur te intereseaza Justitia[cui] dupa o rodica stanoiu, sau cuplul costiniu[apropo de dl. judecator costiniu,sa pensionat ,gata, a scapat ?!;pe cand si dl.deputat psd-ist cat.voicu?!]Dar de gen. dan voinea ,”mentorul si pazitorul”dosarelor lu’ iliescu ce mai stiti,a iesit si el la pensie?o fi mica?a terminat cu ce trebuia ascuns?.Hai sa fii ..sanatos![daca..poti!]

 2. malitiosul

  Astept cu nerabdare un articol si despre restul somitatilor in justitie,ca;nastase,stanoiu ,costiniu,voinea,…Desigur fara cenzura ,ca acum!

  1. Tata Uraniu

   Am vorbit, la vremea lor, despre toți ăștia. Acum e vremea ăstuilalt. Și apropo de cenzură: toate primele comentarii sînt în așteptare pînă ce se aprobă primul. Și cum am o viață, nu stau după blogul ăsta în fiecare minut, primul comentariu mă așteaptă. 2) orice măgării, gen “hai siktir”, se moderează.

 3. malitiosul

  Un salut cenzoricilor .. [edit admin: oops, ce spuneam? iaca, prima cenzurare. La a doua veți fi banat. Singura condiție pentru prezența printre comentatorii blogului ăstuia este bunul simț. Vă lipsește – mă lipsesc de dvs. Simplu.]

 4. Sebastian

  Cred ca mai repede o sa vedem liftul gravitational in functiune decat un parlament romanesc fara gunoaie, iar puterile statului separate, asa cum ar zice din cate imi duc aminte constitutia. Si iau in calcul chiar si pronosticul lui badmf, adica 100 de ani.
  Pana atunci, “License to steal” la liber pt toata lumea. AKA licenta de (furat pe de-a) drept(u’). Unii ar putea avea pareri cum ca acelasi scop serveste si licenta dintr-o tara vestica de ex, dar habar n-au aceia de culmile legislative atinse in romanica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: