«

»

Oct 27 2010

Microunde dai și unde crapă cratițele

Dragă Tată Uraniule, îți scriu ca unui tată. Deci am făcut împrumut la bancă și ne-am luat frigider și cuptor cu microunde, eu și bărbatu-meu Gică, n-ai de unde să-l știi. Deci eu am plecat la coafor și i-am lăsat lui bărbatu-meu cratița cu tocăniță în cuptorul cu microunde. O cratiță inox, mare, grea, frumoasă, zestre de la mama. I-am lăsat și un bilet: „Încălzește-ți și mănîncă. Vin repede!“. Am venit repede, dar bărbatu-meu nu mai era, nici cuptorul, geamurile la bucătărie sparte, totul vraiște, tocăniță pe pereți. Nu i-o fi plăcut tocănița și m-a părăsit?

Deci sînt disperată!

Marie Curioasa

Dragă Mărie,

Există două variante: 1) cratița de inox avea mînere din plastic (se cheamă „fenolice“, fi’n’că-s făcute din fenol) sau be) nu avea.
În cazul 1), uită-te atentă pe pereți, poate vei descoperi o gaură mare cu profilul dlui Gică, precum în desenele animate. Pentru că fenolul are molecule de apă în componență. În prezența microundelor, apa se înfierbîntă rău de tot, iar plasticul explodează. Adică da, Gică te-a părăsit, dar nu din cauza tocăniței.
În varianta be), în ciuda legendei urbane cum că metalul n-are ce căuta în cuptorul cu microunde, singura chestie mai nasoală e că microundele generează curenți electrici care înfierbîntă metalul (vom povesti mai multe mai încolo). Deci oala ar frige rău de tot. Dar nu suficient pentru a „evapora“ sau redecora bucătăria. Caz în care e cazul să uiți de Gică și să-ți găsești un bărbat bucătar.

4 comments

Skip to comment form

  1. badmf

    si cu sidiu’? cum e cu sidiu’? si cu dividiu’,zi cu dividiu’. cu caseta vcr cum e,ca n-am acuma in casa sa incerc,are si plastic. ce sa bag,repede? la 750 de w,2-3 min? gandacu’ moare sau se adapteaza?

  2. Tata Uraniu

    ăăă, nu știu, că n-am încercat. da’ de ce nu bagi tu un sidiu, și ne spui și nouă după? 😀

  3. Tanti Jeni

    Săracu dom Gică! Io cred că energia degajată de microundele alea cuptoru de microunde a fost amplificată de atomii de tocăniță, că a pus prea multă sare și s-a creat un soi de gaură neagră temporară care l-a trimis pe subiectul Gică în altă dimensiune. Acu, omu tre să găsească alt cuptor, cu altă tocăniță, în dimensiunea aia în care e el acu, să se transporteze la loc.

  4. cruela de vila

    asa va trebe daca va arde de gatit!
    ce nu putea sa mance la carciuma shi erau shi acu’ fericitzi dimpreuna?
    :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rsimon56/public_html/sciencefriction.ro/wp-content/plugins/smilies-themer-toolbar/smilies-themer-toolbar.php on line 450